Най-популярните игри за деца за 6 години

Съдържанието

За деца на 6-годишна възраст игрите са основен вид отдих, а не винаги компютърни игри: дори класическите версии на работния плот ще продължат да са подходящи. Най-често тези подаръци се избират от родителите, за да се разнообрази свободното време на децата. В същото време много хора напълно забравят, че настолните игри не само подобряват настроението си, но и са полезни като отлично обучение на мозъка. Ако искате да дадете нещо на дете на 6-годишна възраст, то играта на дъска определено ще бъде една от най-добрите възможности. Единственият въпрос е коя от най-популярните игри да изберете.

Ползите

Ако все още се съмнявате, че настолните игри за деца могат да бъдат истинска полза (освен повишаване на настроението ви и подобряване на настроението ви), ето някои примери за това как обикновената игра на дъска може да повлияе положително на дете:

 • Тези възрастни са дълбоко погрешни, които вярват, че децата, докато играят, просто се забавляват. Абсолютно всяка игра е симулация на определена ситуация, поне - развива въображението. Все пак всички забелязаха, че децата никога не си играят сами. Най-често те са на мястото на определени възрастни, по-рядко на мястото на приказни и други измислени герои. Въпреки това, винаги - в ситуация, в която те всъщност не съществуват.

С други думи, такава детска игра замества типичния разговор за възрастни, когато човек пита другия какво би направил в дадена ситуация.

Оказва се, че всяка игра е от голямо значение - в много отношения тя е моделиране на бъдещето, един вид подготовка за възрастен живот.

Настолните игри също са от значение. Те или дават на детето нови знания, чието придобиване може би никога не е било интересно, или да го накарат да развие логика, стратегическо мислене, находчивост - и дори сръчност с бърз отговор.

Разбира се, на тази възраст не трябва да се купуват твърде сложни игри, които да дават истински умения за възрастни - времето им ще дойде по-късно, след няколко години. За да подготвите детето си за такива игри, близо до реалния живот на възрастните, първо му купете по-проста детска стая.

 • Вредите от постоянното използване на компютри и други електронни устройства вече са очевидни, но всеки е достигнал етапа на човешкото развитие, когато е почти невъзможно напълно да ги изостави. Ако в предучилищна възраст, родителите могат да твърдят, че използването на джаджи е строго ограничено до факта, че там детето е само играе игри, а след това на възраст от 6-7 той отива на училище.

Съвременните образователни програми вече са успели да оценят всички предимства на дигиталните технологии и са ги възприели дълго време, така че ученикът не може да се справи без компютър. В допълнение, в училище детето няма да прекара целия ден, а родителите му вероятно ще работят, така че сега той има много повече възможности да играе свободно или да седи в интернет.

Преди петнадесет години основната опасност от компютрите се смяташе за отрицателен ефект върху очите, но днес основният проблем се крие в психологическия план, тъй като човек, който е отишъл във виртуалния свят, почти никога не се връща от него.

Методът на строга забрана не решава проблема, защото денонощният контрол над детето е невъзможен, а забраненият плод, поради неговата недостъпност, изглежда още по-сладък.

Остава само да интересува детето в нещо в реалния свят, за да може самият той да е готов да изключи компютъра по собствено желание и да направи нещо друго. Настолните игри остават една от малкото наистина интересни алтернативи за децата, които могат да ги свалят от мониторите си.

 • Друг страничен ефект на развитото информационно общество е, че хората (по общо мнение) започват да общуват по-малко помежду си. Въпреки това, те общуват, но вместо да живеят комуникация, тя сега се случва във виртуалния свят, който е интересен по свой начин, но все пак класическият разговор е много по-добър. Ако дори онези, които са родени много по-рано от дигиталната ера, започнаха да съобщават по-малко, тогава си представете колко дълго бяха привлечени тези деца, които не са знаели друг път.

На практика всяка настолна игра изисква участието на поне двама играчи, вече (по един или друг начин) помага за установяване на контакт между тях. Всеки знае, че истински приятел е много по-добър от "приятел" чрез кореспонденция и е възможно да се придобият нови познати и верни другари чрез настолни игри.

Такова забавление в семейния кръг може да даде положителни резултати в създаването на семейна атмосфера. Както знаете, само тези, които не комуникират помежду си, никога няма да се разберат, а игра на дъска е отличен повод за прекарване на времето заедно.

вид

Най-добрите детски настолни игри са тези, които не само осигуряват определено развитие, но и отговарят на вкусовете и хобитата на детето. Има доста различни видове игри, дори и за деца на 6 години, което ви позволява да изберете нещо интересно за всяко дете. Ето някои често срещани видове настолни игри:

 • Logic. По име, те могат да изглеждат доста скучни, но много пъзели за деца са наистина интересни и вълнуващи. Ефектът се постига чрез цветния дизайн и лукаво усукания сюжет. В някои игри трябва да търсите съкровище или да хванете престъпник, а в други очевидни противници са други играчи.
 • Развиване на паметта. Обикновено игри от този тип се изграждат върху всеки следващ играч, който повтаря думите, казани от предишния, и добавя свои собствени, което прави задачата все по-трудна с всяко движение. Опциите могат да бъдат много различни - дори до безсмислени звуци, които имитират разговора на пещерни хора, което изглежда смешно, тъй като е смешно. В по-сложни версии, играчите не само повтарят звуците, които чуват, но и са принудени да бъдат разсеяни от различни допълнителни въпроси, което само усложнява запомнянето.
 • Игри за разширяване на речника. На 6-годишна възраст детето вече владее свободно и умее да изразява всякакви свои мисли, но това е твърде малко, за да се счита за пълноправен роден говорител. Има игри, които ви позволяват да научите колкото се може повече нови думи и в същото време концепциите, които те представляват. Обикновено изглежда като задача да излезе с дума по дадено писмо или от определена тема, за да може детето да научи много нови неща, просто като чуе други участници.

Дори типично "Hodilki" където играчът премества чипа си по пътя на играта от началото до края, хвърляйки умират. Те спомагат за развитието на сметки в ума. Въпреки това, на 6-годишна възраст децата обикновено вече се чувстват достатъчно добре, така че сега е по-скоро просто забавление.

Един вид класификация на настолните игри може да служи за разделяне на опции за момчета и момичета. Има много повече момчешки игри, тъй като момчетата традиционно имат по-изразени наклонности и таланти за конкурентни хоби, отколкото момичетата. Да се ​​вземат поне темите за войната, пиратите или шпионите - всичко това е много по-близо до момчетата, това може да се приложи като десктоп стратегия.

Що се отнася до момичетата, специалните игри за тях са много по-малки и са посветени може би на някои приключения на принцеси.Въпреки това, тревожи за това не си струва, тъй като по-голямата част от игрите са предназначени за двата пола. Те са много подходящи за голяма детска компания и за игра със семейството ви.

Най-популярни игри

Концепцията за най-популярната игра е по-скоро произволна, тъй като никой не може да каже с точност колко копия и коя игра е продадена, и още повече в контекста на покупка за деца на 6 години. Трябва също да се има предвид, че всяко дете от тази възраст е вече ярка личност, може да има вкусове, които са коренно различни от предпочитанията на мнозинството. Във всеки случай си струва да се подчертаят няколко игри, които са много популярни, така че те имат по-големи шансове да угодят на вашето дете:

 • "Крокодил". Тази игра може да бъде смело наречена класическа - вероятно сте я играли, може би дори и родителите ви, не само в десктоп версията, но и във въображението. Тогава ставаше въпрос за това, че извън кръга на децата бе избран един, който показваше или обясняваше, на което някой друг предполагаше дума или концепция, а всички останали трябваше да го познават.

Правилата се различават от една компания до друга - някъде, където можеше да се говори, без да се назове самата дума, и някаква друга връзка, някъде в разяснителните отговори само водещите въпроси на тези, които предполагат (думите "да" или "не") При третия вариант изобщо не можеше да се говори - трябваше да покажа израженията на лицето и жестовете. Като правило, предполагаемото ще се разкрие и ще получи задачата за себе си.

Днес тази игра вече се е превърнала в десктоп, а правилата също са различни, но същността е приблизително същата. Задачите в такава игра вече не са измислени от играчите: те са обозначени на картите, които според един правила се изтеглят сляпо, според други - според определен модел. Има дори версии на състезателен характер, включващи разделяне в отбори, където всеки отбор трябва да отгатне максималните думи в най-краткия срок.

 • "Моята зоопарк". Можем да кажем, че тази игра е същият "Монопол", но обкръжението тук е много по-близко до това, което децата биха искали. Хвърляйки куб, трябва да се разхождате на игрището и да купувате животни. Те обаче не само трябва да купуват, но и да не забравят да ги нахранят, затова в известен смисъл играта е дори малко по-трудна от класическия „Монопол“.

Разбира се, допустимо е да се продават и купуват животни не само на принципа на това, което е паднало на игралното поле, но и един от друг; същото важи и за фуражите. С невнимателно отношение към малките животни, те могат да бъдат загубени, а в крайна сметка, този, който може да събере най-интересния набор от животни в зоопарка, ще спечели.

 • Възрастни срещу деца. Семейните викторини имат един голям недостатък - не е изненадващо, че възрастните като цяло знаят много повече от децата си. Създателите на тази игра са направили всичко възможно да изравнят тази разлика - за това някои от въпросите са подбрани по такъв начин, че да знаят отговора им е много по-лесен за детето, отколкото за възрастния. В допълнение, отговаряйки на въпроса, ако не знаете какво да отговорите, изобщо не е необходимо, но трябва да наберете серия от седем верни отговора в един ред възможно най-бързо.

Тези, които поемат риска и правят грешка, ще загубят натрупаното, до огнеупорната сума - два или пет правилни отговора. Всичко зависи от това доколко играчът е успял да събере до този момент.

Поради тази причина, тази игра не само разширява съзнанието и позволява на децата и възрастните да се опознават по-добре, но също така се различават по елемента на риска и стратегическото планиране. В допълнение, това е почти единствената игра с викторина, където дори 6-годишни деца могат да се борят уверено с възрастни.

Съвети за избор

Широка гама от настолни игри е добра, защото можете да дадете на детето десетина от тях, никога да не повтарят, винаги да радват детето. Въпреки това, за това трябва да имат голям вкус и ясно разбират какво е в състояние да угоди на бъдещия собственик.За да направите правилния избор, следвайте няколко прости съвета:

 • Без значение как се стремите да развиете тези или други умения на бебето, трябва да бъдете ръководени, докато избирате не всички, за да се възползвате, а за да се насладите. Този процент за възрастни настолни игри за деца от това, което са способни да дават в практически смисъл, и е абсолютно безразлично към децата дали логиката се развива в тяхната игра, възможността за преброяване. В тяхното разбиране те просто се забавляват.
 • Детето е много по-заинтересувано от играта, ако по някакъв начин отразява сюжета, близък до него от една приказка, филм или анимационен филм. Дори и да говорим за елементарни игри като "проходилки", които са напълно еднакви, детето ще бъде по-склонно да помогне на любимия си герой да намери съкровището или да освободи принцесата, вместо да играе за някакъв абстрактен, напълно непознат характер.
 • Във всеки случай, посоката на жанра на играта трябва да бъде близо до бъдещия собственик. Всеки, който обича активни игри и състезателен дух, със сигурност ще предпочете играта, в която трябва да действате активно, да проявите реакция, да постигнете победа над противника, благодарение не само на късмета, но и на собствените си качества. Ако детето е чувствително или няма особени шансове да спечели, по-добре е да се обърне внимание на тези игри, които не осигуряват победители и губещи.
 • Бъдете внимателни - въпреки че повечето игри са подходящи както за момчета, така и за момичета, има такива, които са интересни само за един пол. Избирайки такъв подарък, трябва да разгледате не само пода на бъдещия собственик на играта, но и етажа на неговия социален кръг. Ако тази игра не е подходяща за някой от компанията, то детето или ще се откаже от играта, или ще се покаже по-зле, без да обръща внимание на другаря.
 • Обърнете внимание на възрастта. Твърде прости игри за дете от 6 години все още не съществуват, но твърде сложните опции бързо ще разочароват - никой няма да иска постоянно да губи.

В същото време не разчитайте единствено на препоръките за възрастта на кутията, защото всяко дете се развива индивидуално и може едновременно да изпревари възрастта си или да изостане.

Отзиви

По-голямата част от прегледите на настолните игри за деца на 6-годишна възраст са положителни. Отбелязва се, че създателите са успели да завладеят децата толкова много, че могат да седят часове в компанията над любимата си игра, а десктопните версии могат доста успешно да се конкурират с компютъра.

В този процес се подобряват настроението на детето и уменията за общуване, развиват се логиката, въображението, пространственото мислене, увеличава лексиката. В този случай, настолните игри са напълно безвредни, което се сравнява благоприятно с модерните възможности.

Отрицателните прегледи съставляват относително малък процент от общата маса и се отнасят само до неуспешно направени копия. За да не бъдете разочаровани и да не разочаровате детето, подходете към избора на най-подходящия подарък възможно най-сериозно.

Прегледайте най-добрите настолни игри в следващото видео.

Предоставена информация за справка.Не се лекувайте самостоятелно. При първите симптоми на заболяването се консултирайте с лекар.

бременност

развитие

здраве