Дизайнери за деца от една година до 3 години

Съдържанието

През последните десетилетия експертите по детското развитие достигнаха до пълен консенсус, че дизайнерът за деца може да се счита за една от най-полезните играчки. По принцип, без това решение, дизайнерите са били продавани масово, но днес без тях е напълно невъзможно да си представите комплект детски играчки - такъв комплект, а не един, трябва да бъде у дома за всяко дете.

В същото време учените препоръчват придобиване на дизайнер от по-ранна възможна възраст, като в същото време инструкциите за повечето от комплектите посочват, че употребата не се препоръчва до 3-годишна възраст. Въпреки това, за деца от 1 до 3 години можете да изберете и комплект - трябва само да знаете повече за подходящи опции.

Защо не е подходящо?

Възраст от 3-4 години в живота на детето може безопасно да се нарече един от най-трудните, тъй като малък любопитен мъж се опитва да разбере света, но поради банално неразбиране на най-простите заплахи за здравето му, тези опити могат да бъдат опасни. Естествено, това не спира детето, защото всичко, което остава на родителите, е внимателно да изберат комплекта.

Повечето комплекти казват, че те не са подходящи за деца под 3-годишна възраст. Тази цифра е донякъде произволна, защото развитието на бебето е постепенно и не може да е, че вчера този дизайнер не му е бил препоръчан, но буквално днес той може да се използва без никакви предупреждения. Въпреки това е наложително да следвате тази препоръка, ако е на опаковката. Съществуват ясни критерии, поради които повечето комплекти не са подходящи за най-малките, а родителите, когато избират конструктор за такива деца, трябва да се уверят, че планираната покупка не отговаря на такива нежелани критерии.

Тези критерии трябва да бъдат разгледани по-подробно.

Подробности за размера

Най-лошото нещо, което може да се случи на едно дете, докато играе с конструктор, е да погълне частта. Поради естественото желание да познава света, всяко дете вкарва в устата си буквално всичко, което вижда, а всъщност част от сложна форма може лесно да се забие в тесния хранопровод на детето или да му причини страдание, когато стигне до стомаха.

Почти всеки дизайнер съдържа малки детайли, но комплектът за деца трябва да се състои само от големи елементи, така че голямото парче да не може да бъде погълнато. В същото време трябва да се обърне внимание на големи части от сложна форма - Неприемливо е малка част да се отдели от основата, в противен случай величината на детайлите няма да има значение. В крайна сметка, поради лошо развитите фини двигателни умения, детето все още не е в състояние да работи с дизайнера с твърде малки размери, което също трябва да се вземе под внимание.

хигиена

Тъй като детето се опитва да вкуси всичко наоколо, родителите ще трябва да помислят как да гарантират, че дизайнерът винаги е чист, защото самият собственик не е обмислял такива неща. На първо място, трябва да бъдете сигурни, че производителят не е използвал вредни добавки в производствения процес, в противен случай е гарантирано почти навлизането им в организма на децата.

  Но този избор не свършва дотук - човек трябва да избира само комплекта, в който частите нямат изключително плоска повърхност, което не допринася за натрупването на замърсяване и бактерии. Леснота на измиване на части е друг жизненоважен критерий.

  Риск от нараняване

  Когато детето порасне и стане инженер, тогава му позволи да събере от всичките си занаяти, но засега е малък и доста тромав, така че дори и дребни дефекти или зле замислена форма на части могат да бъдат опасни за него. Елементи с остри ръбове не са добре дошли в дизайнерите за всяка възраст и дори в комплекти за най-малките, дори детайлите на тънка продълговата форма по принцип са нежелани - такива могат да бъдат избутани не само в устата, но и в носа или ухото.

   Сложност на монтажа

   Всеки човек може да има своя собствена идея за това кой дизайнер е труден за размисъл и кой не е, но едно дете до 3 години на сложност ще предизвика събранието на почти всичко, тъй като той все още е в началния етап на изучаването на такива трикове. Дори ако говорим за най-простите зарове, за две години може да е трудно за детето да събере пълна структура от 20 елемента, като за 2,5 години броят на частите може да се увеличи до 30, но 100 фрагмента от дете на тази възраст няма да се използват със сигурност - недостатъчно усърдие, без фантазия.

   Освен това, частите трябва да бъдат лесни за сглобяване в едно цяло и също толкова лесно да се сортират обратно в отделни фрагментив противен случай играта ще се превърне в брашно за бебето и той бързо ще загуби интерес към него.

   Можете да продължите да пеете хора в полза на развиващите се играчки, но развитието е невъзможно без независимо разбиране на следващия етап.

   тухли

   Всъщност, обикновените кубчета, които се считат за най-простия конструктор, могат да се считат за най-очевидното решение. Те изобщо не се свързват - те просто трябва да бъдат поставени един на друг, докато те изглеждат доста наивни, представляващи прости геометрични форми. Подобно решение не би харесало по-големите деца, но за деца от 1-3 години този избор е оптимален, тъй като е идеален както за момчета, така и за момичета.

   Основният избор сега е да се определи най-добрият материал. Кухи пластмасови кубчета се считат за идеални (при условие, че пластмасата е висококачествена и екологична), тъй като такива детайли са леки, те са трудни за нанасяне и изглеждат много ярко.

   Дървените кубчета се отличават с висока якост и естественост на използваните суровини, но те са относително тежки, освен това те са добра основа за размножаване на бактерии и не се измиват добре. Понякога за деца те правят и филцови кубчета - те са леки и приятни на допир, но са доста лесни за разкъсване.

   При избора на кубчета за най-малките се препоръчва да изберете ярки цветове (с изключение на много „кисели“), но в същото време да не се облягате на разнообразни палитри: 3-5 основни цвята ще са достатъчни.

   Магнитни комплекти

   Това решение ви позволява да виждате триизмерни фигури, като че ли в една секция, но също така не изисква никакво усилие за свързване на частите, защото те са свързани със силата на магнитното привличане.

   Външно частите изглеждат като обикновени пластмасови фрагменти, които в някои случаи са ограничени от контура на проста геометрична форма. Чрез използването на пластмаса е възможно да се постигне значителна яркост на играчката и относително малкото му тегло, но най-интересното е скрито вътре - магнита.

   Такъв подарък е много интересен за децата, защото те не разбират, поради което частите се държат заедно, тъй като често работата може дори да се вдигне над пода, държейки го отгоре, и няма да се разпадне. Няма да събирате нищо особено смислено от такъв дизайнер, но експертите го хвалят за демонстрация на триизмерността на различни обекти - благодарение на играта с оформени магнити, детето подобрява пространственото въображение и фантазия.

   Блокови комплекти

   Това са блокови конструктори, които обикновено не се препоръчват за деца под 3-годишна възраст, но изключения могат да се намерят от всяко правило. Първо трябва да изберете комплект с големи части, които не могат да бъдат погълнати, тогава трябва да се обърне внимание на лекотата на връзката.Не е нужно да купувате комплекти с огромно количество части още: детето няма да може да събере дори много интересен занаят. Може би си струва да играете с такива конструктори поне на две години, а след това с активното участие на родителите.

   През последните години излизането на блокови конструктори за най-малките се увеличи значително - по-специално, специалната серия Lego Duplo набира популярност у нас. Този производител едва ли се нуждае от идеи, защото повечето съвременни хора свързват комплектите на тази марка с дизайнерите като цяло. Изборът в полза на конструктора на блока винаги е принос за развитието на фини двигателни умения на детето.

   Друго също толкова важно предимство е развитието на фантазията, защото същият Лего предлага да се събере красива и интересна детска площадка за всякакви игри с малки хора, които по правило също са включени в комплекта.

   Да не говорим за популярната алтернатива - дизайнери Mega Bloks. В този случай, производствената компания се фокусира почти изцяло върху деца, по-млади от юношеството, тъй като нейните серии за най-малките имат дълбоко разбиране за нуждите на детето.

   Темата на комплектите обикновено се отнася до транспортни и малки градчета-играчки, които могат да бъдат изградени на специална игрална маса, която при необходимост се превръща в малък куфар от дизайнера. Вдлъбнатините и шиповете на такива комплекти са взаимно съвместими с описаната по-горе серия Lego, което допълнително разширява възможностите за използване на фантазията.

   Необичайни комплекти

   Всъщност, за бебета до 3 години почти всеки комплект ще бъде подходящ, само ако отговаря на критериите, описани в началото на статията. Необходимо е да се подчертаят няколко оригинални решения, които са търсени сред децата и техните родители, за да покажат, че не трябва да се ограничавате в възможностите за игра:

   • цветни пръчки за броене, напомнящи за красиви ярки мачове, ще бъдат чудесно решение за плосък дизайн и ще помогнат да се направи запомнянето на числа и цветове по-интересни;
   • каучук конструктор с огъване части ще помогне на детето да създаде най-неочаквани занаяти и гарантира, че те не се счупят при падане от височина;
   • дизайнерът „Път” е практически пъзел, но момчетата, които могат да „карат” коли с него, наистина ще го харесат;
   • Zolo set ви позволява да събирате странни същества в произволен ред.

   В следващото видео, вижте прегледа на дървения конструктор "Двигател".

   Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. При първите симптоми на заболяването се консултирайте с лекар.

   бременност

   развитие

   здраве