Детски пъзел с килим

Съдържанието

Любящите родители са значителна част от обществото, най-строгите и придирчиви към стоките на всяка индустрия, предназначена за деца. Майките и татковците имат високи изисквания към покупките, с които детето им ще бъде в контакт в различна степен. И няма никакво значение какво ще бъде за покупката: дрехи, обувки, храна, играчки, мебели или вътрешни части за детската стая. Важно е само едно нещо - че тези неща са с високо качество, безопасни и, за предпочитане, на достъпна цена.

Много родители се опитват да създадат за детето си "своя малък свят", в който бебето ще расте, развива и учи. Много е важно обектите около детето да са от висококачествен материал и да отговарят на неговите възрастови характеристики. Тъй като водещата дейност на децата за дълго време е играта, е необходимо внимателно да се подходи към избора на обкръжаващата среда.

Например интересно решение както в интериора, така и в плана за развитие ще бъде придобиването на детски килим-пъзел, монтиран на пода - полимерен продукт, състоящ се от отделни модули, които са свързани помежду си с канали.

Специални функции

Децата обичат да играят на пода, тъй като това разширява пространството за техните дейности и творчество. Ето защо е важно етажът да е не само красив елемент от декора, но и да отговаря на много изисквания.

След като са направили своя избор в полза на рогозки - пъзел, родителите определено не губят. Производителите в производството на тези продукти използват екологично чист високоефективен ЕВА материал.

Подовата подложка от този тип е доста гъвкава и има много положителни свойства.

Функционалността и уникалността на продукта се проявява в много атрактивни характеристики:

 • Този атрибут за развитие и учене помага на детето да придобие и консолидира знанието, умения в различни области: двигателен двигател, физическа активност, логическо мислене, памет, естетично възприятие.
 • Благодарение на мобилността на пъзела е лесно да се монтират и разглобяват, не създава трудности с необходимостта от транспорт и съхранение.
 • Пъзел опция играе мат може да се трансформира. Ако първоначално бъде закупен малък модел на такъв продукт, ще бъде достатъчно да се закупят допълнителни компоненти, подходящи за него в бъдеще, за да се получи голям килим.
 • С произволна деформация на всеки модул просто е да го замените, като закупите нова.
 • Благодарение на пълното отсъствие в пъзела покриването на малки части и елементи Той е идеален за игри и пълзящи бебета от първата година от живота.

Качествени характеристики

Спецификата на пъзелите е многостранна:

 • Такива игрални модули са меки и еластични. Това ви позволява да създадете ефект на амортизация, когато детето например падне. Мека подложка за пъзел за детски стаи ще помогне за предотвратяване на травми на деца.
 • Качество на топлоизолация Естествените пъзели осигуряват комфортна температура на игралната зона, независимо от времето на годината или дали има подово отопление. Ако детето остане на игралните модули дълго време, той ще усети топъл и уютен килим под него.
 • Поради състава и метода на производство, пъзели са хигиенни, което предотвратява растежа на бактерии и гъбички.
 • Екологосъобразно модулно покритие позволява да се избегне отделянето на летливи вещества, които причиняват отравяне и алергии при деца.
 • Плъзгащите подложки са устойчиви на влага и лесни за почистване. Това е особено важно, когато деца от 6 месеца до 3 години играят на такова покритие. Модулните платна не абсорбират течност, което ще позволи на родителите спокойно да ги оставят без пелени и водоустойчиви пелени на бебето, за да се занимават с тях. Килими пъзели се почистват лесно от материали за детско творчество: акварелни бои, гуаши, пластилин, лепило и глина. Те не се нуждаят от специални грижи и се измиват под нормална течаща вода с помощта на различни почистващи препарати.
 • Подробности за пъзели на пода не се електрифицират, следователно не се привличат микрочастици и прах.
 • Практични и издръжливи Пъзелът-килимът се крие в способността му за дълго време да запази първоначалната си форма, цвят и красота.
 • Модулните части имат звукоизолиращи свойства. Например, ако детето се занимава с активни физически упражнения, той няма да се намесва в съседите си от дъното, ако, разбира се, има такива.
 • Завършването на материала на пъзела е безопасно в смисъл, че повечето от модулите и свързващите канали са големи и детето не може да ги погълне.
 • С помощта на анти-хлъзгащи прорези на пода на пъзела става невъзможно да се подхлъзне, което също гарантира безопасността на детската игрална дейност.
 • Модулни платна за събиране на забавно и много интересно. Освен това не отнема много време.

Модели за обхождане и развитие

Към днешна дата, гамата от подови изтривалки, пъзели за деца е доста широк. Богатите ярки цветове и развитието на тези продукти стимулират подобряването на умствените знания и физическите умения на детето.

Производителите на пъзели подове предлагат на родителите избор на следните модели на този тип подови изтривалки:

 • Меки килимчета за стаи. Дебелината на такова покритие е около 8–12 mm, което осигурява топло, удобно и безопасно място за игрални дейности и пълзящи деца. Моделната гама от такива стоки ви позволява да изберете продукт за деца от раждането до 7 години.
 • Пъзел с пъзел. Такива модулни платна и вдлъбнатини са големи по размер, меки (височината на слоя варира от 10 до 12 мм), хипоалергенна, устойчива на влага и при желание могат да бъдат разширени чрез добавяне на пъзел елементи. Подходящ за бебета от 5-7 месеца.
 • масажираща модулен килим. Целта на този килим е да предотврати плоскост и развитие на сухожилно-мускулната система на детските крака. Този ефект се постига благодарение на наличието на разнообразен повърхностен релеф върху парчета пъзел и редуване на твърди и меки модули. В допълнение към всичко това, този мат е подходящ за деца от годината и помага да се развият фини двигателни умения, логическо мислене и цветово възприятие.
 • Пъзелът с килими е подходящ за деца от раждането. Поради наличието на бариери по ръбовете на такъв продукт се създава безопасно, затворено и уютно пространство. След като постави бебето на такава площадка, родителите спокойно могат да бъдат разсеяни с няколко минути, без да се притесняват, че бебето ще се търкаля или пълзи някъде. Този пъзел се състои от няколко ярки модулни части, свързани помежду си чрез канали и хребети.
 • Детски килим пъзел с азбуката фокусирани върху деца от 3-годишна възраст. Такова модулно платно се състои от цветни пъзели, в които буквите се поставят по азбучен ред. Използвайки това покритие, детето, докато свири, не само се запознава с основите на езика и основите на четенето, но и развива памет, логическо и пространствено мислене, ръчни двигателни умения и асоциативни умения.
 • Пъзели с силуети. Това е забавен начин за игра и развитие на деца над една година. Такива платна се състоят от квадратни модули, подобни на рамка, в която трябва да поставите подходяща вложка по размер, форма, цвят и сюжет. Такива вложки могат да бъдат или плътна картина или да се състоят от няколко части.От композитните части-лайнери повече, нивото на трудност на играта е по-високо.
 • Гумен модулен килим. Изработена е от гума от троха (която остава след преработка на стари автомобилни гуми) и на основата на хигиенни изображения не е подходяща за подова настилка за детска стая, а се използва като гимнастически килим в спортни зали.

Моделите могат да се различават:

 • По размер на частите. Най-често срещаните са модулите със страни от 300x300 mm, 450x450 mm и 250x250 mm;
 • По броя на модулните елементи. Такива артикули в комплекта могат да бъдат от 6 броя или повече. Ако закупите малък брой пъзел, можете да го увеличите, като закупите подходящите модули и завършите с оригинален и голям килим;
 • Дебелината на покритието. Височината на слоя на пъзела варира от 8 мм до 12 мм;
 • По тематичен фокус на платното. Такива меки модулни килими могат да бъдат направени по темите: животинският свят; плодове и плодове; цифри и букви; пътища, автомобили, трафик; анимационни герои. Има и детски подложки за деца - пъзели.

Отзиви

Опитали се в експлоатация детски пъзели, опитни потребители, които вече са в този брой, оставят своите ревюта на различни сайтове и форуми. Чрез систематизиране на всички положителни отговори и оплаквания на клиентите, предимствата и недостатъците на такива модулни меки подове.

Предимства на пъзела:

 • Разумна цена.
 • При правилно използване животът на такава мрежа е около 5-8 години.
 • Всички елементи на килима се сглобяват лесно и при необходимост почистват, те просто се изключват и измиват.
 • Ако желаете, можете да си купите повече парчета от пъзел и да разширите такова висококачествено игрово поле на дете.
 • Въпреки наличието на канали за вложките на жлеба, модулният капак остава равномерен и без пролуки.
 • Тази подложка може да бъде сглобена и изнесена у дома (в стаята, в баня или в кухнята) и на открито.
 • Благодарение на този пъзел покритие, не е необходимо да се разпространяват меки и топли одеяла, одеяла на пода.
 • От модулни части могат да бъдат сгънати различни форми и дизайни, например малки къщи.
 • Пазловите елементи се предлагат в различни цветове и теми, което ви позволява да изберете правилния вариант за интериора на помещението. И ако желаете, няколко такива детайли могат да се залепят на стената в детската спалня, като по този начин разнообразяват дизайна на стаята.

Против на пъзела:

 • След закупуването и експлоатацията на каучуковата модулна подложка, нейният специфичен мирис изчезва само след 2 или 3 седмици употреба;
 • Модулният килим с дебелина 1 см е идеален за деца до една година. За деца по-стари от тази възраст, които се развиват физически, такъв мат няма повече да осигурява висока степен на защита срещу нараняване;
 • Материалът, от който са изработени пъзела, е неподходящ за дълготрайно механично натоварване. Това покритие не е подходящо за честа и интензивна спортна подготовка и за дълготрайно пребиваване на домакински вещи и мебели;
 • Родителите, които са свикнали с ежедневното мокро почистване на пода, трябва да помнят, че честото измиване на модулни подложки може бързо да изтрие защитния и декоративния слой на такова платно;
 • Цената на някои модели пъзели е висока.

Вижте един от тези отзиви в следващия видеоклип.

Преглед на пъзела с музикалния модул, вижте следното видео.

Съвети за избор на модулно платно

След анализ на всички горепосочени материали и вземане на решение за покупка развиващ мат- пъзел, важно е да се вземат предвид следните точки при избора и закупуването на такъв продукт:

 • Този продукт трябва да бъде изработен от висококачествен пигмент с боя и материал, който е сертифициран и тестван;
 • Отсъствието на дефекти върху модулните части (различни пукнатини, драскотини, вдлъбнатини, неравности, ивици).Пъзелите трябва да бъдат меки, както и лесни и лесни за свързване помежду си;
 • Модулен килим не трябва да оставя следи от боя на ръцете си и да има силна миризма;
 • Когато избирате тема и модел на платното, трябва да се съсредоточите върху възрастта и да вземете предвид характеристиките на детето:
 • за бебета от първата година от живота се препоръчва да се отдава предпочитание на продукти със страни, големи елементи и разнообразна цветова палитра, тъй като това ще защити пространството за игра и ще помогне на трохите да се научат да различават цветовете;
 • за деца от една година до 3 години, силует модулни изтривалки ще бъде чудесен избор. Наличието на различни образи, форми и части от пъзели ще помогне на детето в ученето и развитието;
 • за по-възрастните момчета, чудесен избор биха били пъзела, които могат да бъдат сглобени и трансформирани в люлееща се играчка;
 • По-дебелият слой на покритието е по-мек, по-топъл и по-безопасен за игра;
 • Преди да купите, трябва да решите за желания размер и форма на пъзела.

За това, на което трябва да обръщате внимание при избора, погледнете в следващото видео.

Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. При първите симптоми на заболяването се консултирайте с лекар.

бременност

развитие

здраве