Какво да даде на момчето в продължение на 5 години?

Съдържанието

Изборът на подарък за рожден ден никога не е бил лесна задача. Ако и рождения ден е малък, тогава задачата е двойно сложна - разочарованието на детето, като радост, е два пъти по-силно. Ако героят на случая е момче, а той вече е на пет години, тогава ситуацията е малко по-проста, защото той вече има свои предпочитания и може да ги каже на глас. Но понякога той има буквално всичко, а понякога и мечтите му са твърде далеч от реалността, така че въпросът какво да даде на момчето в продължение на 5 години остава отворен.

Функции за избор

Избирайки подарък за всеки, винаги трябва да започвате от човека, който е рожден ден. Едно петгодишно дете вече е личност, може да споделя някои предпочитания на мнозинството, но в същото време е значително по-различно от връстниците му, така че опцията „всеки би искал“ може да не работи. Дори и без да задава директни въпроси, разберете как живее момчето - това е видно от поведението му, чуто от думите му и т.н.

Ако все още няма очевидни различия от останалите, остава само да поемеш риск и да дариш това, което се счита за общоприето добро решение.

И все пак е невъзможно да се отдалечат от особеностите на развитието.

Трябва да се помни, че на 5-годишна възраст много момчета не само разбират разликата си от момичетата, но вече са свикнали да смятат за срамна прилика с противоположния пол (каквото и да е), така че избягвайте подаръци със съмнителен „пол“. Освен това децата в момента активно се развиват както физически, така и психически, така че се интересуват от широк спектър от неща: от книги с ярки картини и образователни игри до тематични комплекти и спортни стоки.

Класически подаръци

Както знаете, класически подарък за всяко момче е машина. За пет години карикатурите и детските коли вече не си заслужават - изберете модели, които са по-скоро реални автомобили. Ако има и дистанционно управление, то като цяло е перфектно. Други видове транспорт също са успешни - всички самолети и кораби. Железопътната линия обикновено е универсален подарък, независимо от възрастта на човека.

Момчетата, които не се интересуват от спорт и игри на открито, на практика не съществуват.

Времето на детските електрически автомобили, които можете да карате, вече е минало. Сега е времето за транспорт, който управлявате сами, без помощта на родители, а това е велосипед, скутер или дори кънки. Истинският футбол вече не е излишен - особено ако татко е успял да научи сина си на спорт номер едно.

Въпреки това, най-класическият детски дар се появи много преди всичко, което беше споменато по-горе. Може да е малко по-скъпо от други подаръци, поддръжката му изисква малко пари, а такъв подарък ще бъде допълнителна грижа за родителите, но много деца мечтаят за това почти повече от всичко останало. Това, разбира се, за кученце или коте.

Оригинални опции

Разбира се, всеки има свои собствени идеи за оригиналност, така че списъкът по-долу представя, ако не и най-уникалните, но сравнително необичайни подаръци, които може би харесва петгодишно момче. Така че, ако бебето ви вече има всичко, дайте му:

 • Детски таблет. Интересно нещо, предназначено специално за малки деца - има интересни програми за развитие и дори системата е оптимизирана, така че никога да не виси.Успоредно с това детето научава за модерните технологии, които, между другото, в същото време съдържат риск.
 • Настолна игра без чипове. В епоха, когато всеки играе на джаджи, всяко момче от миналия век - например футбол на маса или хокей - може да предизвика голям интерес към едно дете. Подаръкът е толкова добър, колкото и рискован - не е толкова малък, но лесно може да загуби своите по-популярни електронни "колеги".
 • Палатка за вила. Мечти за приключения и опасности - ежедневието на всяко петгодишно момче. Естествено, никой няма да го изпрати в далечна експедиция, но е много по-интересно да се мечтае за такова нещо в палатка, не може да не се съгласи с това.

Представя импресии

Друг прекрасен подарък за дете, което вече има всички материали, може да бъде емоция. Много хора винаги помнят някой светъл ден от детството си - затова организирайте точно такъв празник в живота на детето си. Честно казано, от представените варианти, мнозинството е прекалено банално и не е много интересно за много деца, затова организирайте почивка, започвайки от това, което детето не е виждало. Затова го отведете на едно от тези места:

 • увеселителен парк;
 • цирк;
 • Делфинариум;
 • воден парк.

Има и друг вариант, сега много по-оригинален.

Поканете художниците и организирайте завладяващ рожден ден право вкъщи с детето - според собствения си сценарий, по един или друг начин, съответстващ на интересите и мечтите на рожденния човек.

Най-добрият гост на рождения ден е любим супергерой, който лично се е оплакал да поздрави момчето. Един добър клоун или магьосник също ще трябва да бъде много полезен, а в най-големите градове можете дори да поканите куклен театър в натурален размер в дома си. В крайна сметка дори и усърдно организираното шоу на балони е вълнуващо зрелище.

универсален

Има подаръци, които не изглежда да се отнасят до вечните класики, и въпреки това те са отлични като решение за всички случаи.

Първото нещо, което идва на ум, е книга. Това може да бъде дадено на всеки и във всяка ситуация, просто трябва да разберете кой давате и защо. Едно дете от пет години все още се интересува от приказките, като в същото време е отворен да научи много реални факти за света около него. Уверете се, че книгата има много снимки (независимо от тяхното съдържание) - тогава вие също допринасяте за по-бързото учене за четене.

Дълбокият интерес към общителното дете ще предизвика и настолни игри, организирани на принципа на "проходилка" или лото.

Те ви позволяват лесно да прекарвате време, може би да научите нещо ново, да обучите вниманието и най-важното - това е добра причина да поканите приятели да посетят.

И накрая, момчето е малко вероятно да се откаже от добър дизайнер. Тя може да бъде като класически ЛЕГО и в типично момчешки форма - кораб, военно оборудване, коли, дворци и т.н., и други възможности за разработване на играчки.

Какво не е необходимо да се дава на детето?

Винаги има риск, че рожденният ден изведнъж критикува подарък, който изглеждаше съвършен, но има и такива подаръци, които са обречени на провал. Ето кратък списък от тях:

 • Дрехи и обувки. Помни себе си - ти на тази възраст едва ли можеше да бъдеш доволен от такива подаръци. Днес е празник, детето чака чудо, а вие му давате нещо, което бихте си купили в нормален ден. И дори не се опитвайте да докажете, че това е скъпо, модерно и практично нещо.
 • Копие от играчки, когато бъде попитано за настоящето. Най-забележителният пример за нашия ден са мобилните телефони. Сега едно дете след пет години вече вижда разликата между истински телефон и играчка и пита, повярвай ми, истински. И той не се интересува от собствената си сигурност, така че няма да оцени евтиния телефон с бутони. Детето не иска да се обажда, а да играе.
 • Училищни принадлежности. Много лош подарък, особено на петия рожден ден. Аргументите са същите като за дрехи с обувки.
 • Това, което си сънувал през петте си години. Господа и дами, светът се е променил много и момчетата вече не мечтаят сами да станат космонавти, а Супермен вече не е власт за тях. Когато избирате подарък, следвайте съвременните реалности и не гледайте към миналото.

Ще видите още повече идеи за подарък за 5-годишно момче в следващото видео.

Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. При първите симптоми на заболяването се консултирайте с лекар.

бременност

развитие

здраве