Какво да се даде на дете за 5 години?

Съдържанието

Пет години е възраст, макар и все още много детска, но вече съвсем преднамерена. Точно сега децата обръщат специално внимание на подаръците - те вече разбират същността на процеса на даване, но за тях това все още е магия, приказка, без която немислимо е щастливо детство. Следователно родителите и роднините трябва внимателно да изберат възможни варианти за подарък.

Какво се ръководи при избора на подарък?

Необходимо е мъдро да изберете подарък за петгодишно дете, защото е толкова лесно да го скърбите, колкото да го направи истински щастлив. "Рецептата" на избора всъщност е доста проста, но по някаква причина много родители все още не успяват да отгатнат. За да разберем по-добре какво иска бебето на този етап от живота си, ще дадем някои полезни съвети:

  • На петгодишна възраст детето ви вече е човек. Разбира се, не на най-високата фаза на своето развитие, а вече със собствените си предпочитания и вкусове. Едно петгодишно дете е напълно способно да формулира това, което иска. Ето защо, може би си струва да се питаме директно за него, а не да се борим още веднъж? Ще бъде малко по-трудно, ако първоначално сте решили, че това ще бъде изненада, но никой не отмени различни водещи въпроси. Интересувайте се от мнението на бебето си, като че ли се абстрахирате от личния си празник, например, попитайте дали е по-добре да дарите рожден ден на друга дете - книга или видеоклипове. В същото време сте имали подозрение, че той няма да се откаже от топката, а ако не изрази предпочитанията си към книгата, а по-скоро оценява спортния продукт, тогава така да бъде - топката! Тези въпроси са особено важни, ако възможностите, които разглеждате, са необичайни.
  • Не може дори да попитате - просто гледайте бебето си. Ако той е изненадващо усърден и спокоен за възрастта си, може би е по-добре да му даде книга или игра на дъска, отколкото продукти за активни спортове, и обратно. Не гони след тривиални неща, отхвърли принципа "момиче кукла момче - машина, “защото работи често, но не винаги.
  • Помислете за възможността да дарите нещо, което е пряко свързано с тази дата. Например, ако на Нова година 5-годишно дете е много важно да се даде нещо, което напомня за този празник, тогава такива подаръци може да не са подходящи за неговия рожден ден.
  • Във всеки случай, помислете за възрастта на детето си и нивото на неговото физическо и психическо развитие, както и неговите индивидуални характеристики. Не случайно всички детски продукти са разбити по възрастови групи, тъй като е съвсем очевидно, че петгодишният младеж няма да се интересува от детски дрънкалки, както и той ще остане безразличен към това, което би предизвикало удоволствие в тийнейджър. Също така имайте предвид, че интересите на момчетата и момичетата от тази възраст са почти най-противоположните в живота им.

Намерете идеалния баланс между това, което бихте искали за себе си като дете и това, което бихте искали за детето си от гледна точка на възрастен. В обобщение, това е всичко и ще направи перфектния подарък.

Образователни подаръци

Когато децата са на пет години, децата са много любопитни и любопитни, а ако насочите тези характерни черти в правилната посока, можете да внушите на детето си любов към знанието и да го научи на различни науки, които ще бъдат полезни още в училищни години. Това може да се направи, като правилно вземете подарък за рождения ден, но за всичко - в ред.

Всъщност, най-разпространеният образователен подарък в света е книга - при условие, че нейното съдържание съответства на степента на развитие на кой ще я прочете.

След пет години разликата между отделните деца вече е много забележима - някои дори не са започнали да изучават азбуката, а най-талантливите от този момент вече са успели да се научат да четат сами по себе си., Съответно, първият като подарък ще се впише дори в книга, която учи на четене, докато за втория най-добрият вариант ще бъде колекция от приказки.

Редовното четене ще подобри това умение и дори ще научи детето да чете, което рано или късно ще даде плодове под формата на широка перспектива и впечатляваща ерудиция. Във всеки случай, детското издание трябва да бъде щедро илюстрирано с красиви ярки картини - сега много текст не е необходим, защото снимките са предимно прилепени. Всъщност, бебето вече е израсло до някои първи енциклопедии - например за животни или динозаври.

Каквото и да прочетете на детето си, последващото обсъждане с него е много благоприятно за неговото развитие - така се формира логиката.

Добрите резултати осигуряват и прост настолни игри - например лото. Първо, играта допринася за развитието на една и съща логика, защото за да спечелите трябва да знаете и разбирате правилата, както и мозъците на poraskin. Второ, настолните игри обикновено се играят с някого и това определено допринася за появата на способността за изграждане на комуникация и общото разширяване на хоризонтите. Състезателният момент на играта е в състояние да завладее детето за дълго време, така че той ще учи без напрежение.

Има и специални игри за развитие, за които много представители на по-старото поколение могат само да мечтаят в детството си. Някои компании, като Bondibon, предлагат голям избор от такива продукти.

Различни комплекти от полицай или лекар са познати на всички и вече са доста често срещани, но днешният избор позволява на детето да бъде на мястото на всеки възрастен човек. Комплект от палеонтолог, който включва всички основни инструменти, както и специална единица, от която можете да "изкопаете" фигури на праисторически животни. Благодарение на това детето научава принципите на работата на представителите на дадена професия, опитва се на тяхно място и е възможно след закупуване на такава играчка, ако той не определи професията си за цял живот, то поне ще избере общата посока на своята дейност в далечното бъдеще ,

Спортни подаръци

Абсолютното мнозинство от децата се отличават със своето безпокойство и желание за постоянно движение, за предпочитане бързо. В своите пет години те вече съвсем уверено стоят на краката си и е време да ги научат да поддържат равновесие и като цяло да се научат да карат почти всичко, което е възможно.

Разбира се, най-често срещаният спорт е велосипед. Вероятно е твърде късно за триколесен автомобил, а на кола с две колела такова дете няма да тръгне веднага, но след като получи първите синини и драскотини, може напълно да се откаже от идеята да се научи да язди.

В този контекст, четириколесен велосипед, изработен по принципа на двуколесно, но с две малки странични предпазни колела, които могат да бъдат отстранени по всяко време, изглежда отлично решение. Възможно е да се обърне такава конструкция освен с целенасочено усилие от страна.

Когато с течение на времето детето придобие увереност и родителите забележат, че предпазните колела вече не се допират до асфалта, татко просто ще ги махне, а моторът ще стане двуколесно - почти възрастен, само малък. Приблизително от една и съща опера и такъв транспорт като скутер.

Съвсем различен принцип на развитие на чувство за баланс в скейтбордове. Не се притеснявайте - това не е толкова травматичен начин на движение, колкото изглежда, особено ако си купите една от опциите на децата.Например, дългите бордове се отличават с по-широка междуосие и по-дълга дължина на борда, което увеличава скоростта, но в същото време придава на продукта допълнителна стабилност - ездачът изобщо не усеща асфалтови неравности!

Скейт-крайцерът е същата longboard, но с съкратен борд, нещо между longboard и обикновен скейтборд, който се търкаля малко по-бавно, но тежи по-малко и също е стабилен.

Друга популярна възможност за подарък са ролковите кънки - причината за многото натъртвания на бебета, които все още не ги принуждават да напуснат любимата си работа. Честно казано, ако вие сами никога не сте се движели на повече или по-малко сериозно ниво, тогава ще бъде изключително трудно да се намери наистина подходящ модел за вашето бебе. Ясно е, че грешният избор ще усложни ученето на детето и дори може да доведе до нараняване. Същото важи и за зимния вариант - обикновени кънки. Ето защо, когато купувате, трябва да се свържете с опитен консултант.

За онези региони, където зимата е дълга и снежна, карането на ски ще бъде много полезно нещо. На първо място, това е забавно и интересно, то помага на бебето да се развива физически и да подобрява равновесието си. На второ място, понякога е просто практично - в условията на постоянен дълбок сняг, способността да карате ски значително допринася за удобството на движението през зимата.

Ако говорим за зимните видове детски транспорт, не е възможно да не споменем друг тип - шейни. Тук е доста трудно да се обвърже със спорта, но въпреки това шейната, както и всички други представени варианти, също е транспортно средство. В допълнение, не забравяйте детството си - в края на краищата, вие трябва да сте обичали зимата, не на последно място, защото на възможността да отидете надолу по шейна.

Много родители мислят да дадат на детето истинско животно точно сега - трябва да привикнат детето към отговорност, да го научат да обича природата и околната среда и просто да стане приятел. Честно казано, заслужава си внимателно вземане на такива решения, тъй като вземането на положително решение може да доведе до допълнителни трудности.

Добър изход може да бъде интерактивен домашен любимец, който не носи повечето от проблемите, които биха възникнали с живо същество. На първо място, той все още не е жив, така че последиците от твърде бавно да привикнат детето към отговорност няма да се превърне в проявление на жестокост към домашния любимец. Поради липсата на вълна, при малък приемник се изключват алергични атаки, а санитарно-хигиенната ситуация в къщата няма да се влоши.

И накрая, възможно е предварително да се провери поведението на бебето, ако в къщата се появи истинско животно, което ще позволи по-точно да се определи дали си струва да се купува. Въпреки това, има още един плюс: интерактивни домашни любимци се издават дори в такива варианти, че никой никога няма да доведе в апартамент. например под формата на делфини и коне.

От друга страна, играчката не е животно. Тя няма да причини на бебето толкова бурна радост, както и невероятна привързаност с отговорност. Един механичен продукт няма да стане приятел на детето - той винаги ще разбере, че това е просто творение на човешки ръце.

Кое животно е по-добре да дарите?

Ако решите да купите истинско животно и имате подходящи условия за него, добра идея може да бъде кученце. Това е кученце, а не възрастно куче - дори само защото децата ще се разбират по-добре помежду си и ще растат заедно за известно време, въпреки че кучето, разбира се, ще расте по-бързо. Между другото, това е и плюс, защото кучето е най-добрият приятел на човека и негов верен защитник.

С достатъчно дълъг живот, такъв приятел ще може да прекара цялото си детство и младежки години с детето, а високата интелигентност на кучето и общото добро естество почти гарантират, че кучето няма да навреди на бебето.

Изключение се препоръчва да се прави с изключение на борбата с породите - те по принцип са доста агресивни и не винаги ще разглеждат неточните действия на бебето като нечувствителност на детето.

Котето също може да стане сравнително добър подарък, но не и на ангорската порода - те също имат много капризен и горд характер. Котките рядко могат да се наричат ​​човешки приятели, но хората ги обичат за пухкавото и забавно поведение, а децата не са изключение.

Закупуването на малки домашни любимци, като мишки или хамстери, все още не се препоръчва. - има голяма вероятност, чрез небрежност, собственикът да убие или инвалидизира малкото животно и поради кратката продължителност на живота им, те ще трябва да помислят как да обяснят на детето, защо вече не съществува.

Ако сте уверени в детето си, можете да закупите морско свинче, грижа, която не изисква много време. Те обикновено живеят 5-6 години - по-дълго хамстери, и те хапят много по-рядко и не толкова много. Разбира се, малко вероятно е самата паротита да попадне в ръцете ви, но сред тях има много привързани домашни любимци.

Съвети за избор на подарък за дете на 5 години - вижте видеото по-долу.

Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. При първите симптоми на заболяването се консултирайте с лекар.

бременност

развитие

здраве