Таблетка за деца от 5 години

Съдържанието

Съвременните деца управляват компютърното обучение преди да четат и преброяват. Никой не може да бъде изненадан от тригодишно малко дете, което умело играе компютърна игра и гледа карикатури в интернет.

Тази тенденция има не само отрицателни страни. Ако използвате модерни технологии разумно, тогава притурки и интернет ще отидат при детето само в полза. В тази статия ще разгледаме коя таблетка е най-добра за петгодишно дете, за да получи подарък за него.

Плюсове и минуси

Недостатъците на подарък като таблет са очевидни за всички. Ако бебето използва компютъра неконтролируемо, то може да повлияе зле върху комуникативните му умения, зрението и цялостното му развитие. Таблетката е доста скъпо придобиване и детето трябва да се научи да го използва правилно, в противен случай подаръкът бързо ще се провали.

Предимствата на таблетния компютър са много по-високи:

  • Детето може да се научи да играе, да се подготви за училище.
  • Детето може да гледа карикатури и да слуша музика.
  • Има възможност за достъп до интернет.
  • Едно дете може да рисува, чете книги.

С придобиването на детски плот, въпросът за организирането на детски отдих е практически решен.

Въпреки това мярката е добра във всичко и производителите са се уверили, че родителите могат да контролират действията на детето в интернет, като общото време, прекарано с таблета в ръцете му. Днес всички модели на деца имат родителски контрол.

Характеристики, изисквания и функции за 5 години

Детският таблет за петгодишната Pochemuchka се различава от приспособленията за възрастни, преди всичко от факта, че обществото поставя по-високи изисквания към технологията за деца. Дете на 5-годишна възраст все още не е много внимателно, много подвижно и импулсивно и затова таблетният компютър трябва да бъде максимално защитен от падане, намокряне. Повечето производители правят здрав калъф и пакетът предлага капак на бронята, който осигурява максимална устойчивост на удар на устройството.

Възрастните могат да четат книги и да използват интернет дори от малък екран на собствения си смартфон, като тази опция не е подходяща за деца. Размерът на екрана трябва да бъде от 7 инча.

Евтините таблетки с диагонал от 3 инча за зрението на децата са опасни.

Нарастващият оптичен нерв изисква добра резолюция на екрана за нормално развитие. Най-добре е да изберете модели с разделителна способност 1280x720 пиксела или по-висока. Допустимо за възрастни 800x600, за деца недопустимо разрешение.

RAM и характеристиките на процесора определят скоростта на устройството. За едно дете от 5 години 1 GB RAM и 4-ядрен 1300 MHz процесор са достатъчни.

Важно е устройството да поддържа флаш карти, включително карти с памет. 16 GB е достатъчно за едно дете. Ако таблетът поддържа до 32 GB, той ще даде повече възможности за инсталиране на "тежки" програми.

Отделно внимание заслужава възможността за достъп до интернет. World Wide Web определено ще трябва да актуализирате приложенията, да инсталирате нови игри, да гледате карикатури и да изтегляте книги. Всички модерни модели имат Wi-Fi модул, който ще позволи на детето да се свърже със съществуващата налична мрежа. Някои таблети имат възможност за допълнителна поддръжка за SIM карти 3G.Ще бъде полезно, ако детето отиде някъде, където няма Wi-Fi, и той например трябва да се свърже с роднини.

Таблетката трябва да бъде изработена от качествени материали, трябва да е безопасна. Евтини имитации не само могат да навредят на зрението на детето, но и да експлодират в ръцете, такива случаи са настъпили. Предимство трябва да се даде на доказани производители, които гарантират качеството на технологията.

Програмите трябва напълно да отговарят на нуждите на детето.

Като правило, производителите продават устройства с предварително инсталирани обучение програми на руски език. С помощта на такива приложения, детето ще може да прави математика, география и биология в забавна игрална форма, да изучава един или повече чужди езици, да рисува, да композира музика и т.н.

Компютърът ще расте заедно със собственика си, защото приложенията, от които детето „израсна”, могат да бъдат премахнати и инсталирани нови, по-сложни, които са идеални за различни възрасти, до 13-14 години.

Популярни модели и отзиви за тях

Изборът на таблетки за деца от 5 години е доста широк. Най-популярните модели сред руските родители са представени по-долу:

TurboKids

Обхватът на тези таблетки е доста широк. За деца на 5 и повече години можете да изберете модел като TurboKids "Ninja Turtles". Той е по-подходящ за момчета. Притурката отговаря на всички минимални изисквания за детски таблет - 1 GB оперативна памет, 8-инчов екран, добра резолюция. Таблетът поддържа 3G, има телефонни функции, достатъчно добра и обемна батерия (4000 mAh). Прегледите на модела са предимно положителни, но досега са малко, тъй като таблетът е бил пуснат не много отдавна.

TurboKids S4

TurboKids S4 - бюджетна опция. Техническите характеристики са малко по-ниски от “Костенурките”, най-вече по отношение на обема на RAM - 512 MB. Батерията също е по-малка - 3000 mAh, но е достатъчна за продължителна игра за 3-4 часа. Устройството се зарежда бързо - за около час и половина. Над 30 програми за развитие на деца на възраст 4-5 години и по-големи са предварително инсталирани на таблета. Потребителите оценяват модела на твърдо „четири“. Сред недостатъците се нарича малко потискане, което придружава по-голямата част от програмата, лошото качество на снимките, които могат да бъдат направени с вградена камера.

TurboKids "Даша-пътешественик"

Друга евтина опция за покупка е TurboKids Dasha Traveller. Този модел е оптимален за момичетата. В него са инсталирани образователни игри, има изтеглени интерактивни приказки, уроци по литература, руски и чужди езици, както и други предмети, които ще бъдат полезни на детето в училищния му живот. Екранът е 7 инча, специален детски интерфейс с любимия карикатура на героинята, 1 GB оперативна памет, батерията трае около 4 часа непрекъсната активна работа. Обратната връзка е предимно положителна, като недостатък е, че потребителите цитират не твърде добър дизайн на тялото и липсата на защитно покритие на бронята.

Samsung galaxy tab 3 деца

Samsung galaxy tab 3 kids е по-скъпа таблетка от реномиран производител. Екран - 7 инча, процесор - 2 ядра, приемлива резолюция. Батерията е обемна и се зарежда добре дори в режим на активна употреба, тя продължава 5-6 часа работа. Моделът е на пазара от дълго време и затова има достатъчно отзиви за него, както положителни, така и отрицателни. Като цяло, родителите оценяват таблетката от 4,5 точки от 5.

дизайн

Производителите на детски таблетки, в последно време, се опитват да персонализират своя продукт и да дадат на дизайна ясни "момичета" или "момче" мотиви. TurboKids превъзхождаха най-много. В допълнение към "Даша-пътешественик" за момичета, този има TurboKids Princess за момичета, който е направен в розов цвят със сърца и корони на силиконов калъф.

MonsterPad е модел за момчета от TurboKids, като костенурките нинджа.

Най-безличен на базата на секс модели от производителя Samsung. Те отговарят както на момчета, така и на момичета.

Какви умения си струва да се работи на тази възраст?

На 5-годишна възраст започва активна подготовка за училище. Ето защо развитието на внимателност, памет и логика заема първо място. Детето трябва да се научи да чете поне малко, тъй като самостоятелното четене значително ще улесни учебния процес. Приложенията, които са предварително инсталирани в таблети, са избрани по такъв начин, че тези умения и знания да бъдат обучени.

Какви игри ще помогнат за развитието?

Сред разработване игри в 5 години, лидерите остават интерактивни оцветяване. Парцелите са сложни, докато напредвате през нивата.

Полезно за предучилищна възраст и логически пъзели - 3-в-ред, пъзели, "змия".

Четенето ще бъде една от любимите дейности след игрите, в които детето трябва да прочете имената, да избере определени категории и посоки. За да преминете през вълнуващо приключение, дори мързеливият предучилищник ще се научи да чете.

Как да блокирате достъпа до различни ресурси?

В съвременните модели са установени функциите на родителския контрол. Те са напълно безплатни. Освен това е вероятно родителите да искат да защитят детето от нежелано съдържание в интернет. Те имат възможността да блокират достъпа до различни социални мрежи, до YouTube. За да направите това, те могат да влязат в менюто в разширения режим и да затворят определени сайтове, които да посетят от това устройство. В режим на дете детето няма да може да заобиколи тази администраторска забрана.

По-подробни инструкции стъпка по стъпка за всеки конкретен модел могат да бъдат намерени в интернет. Можете да отидете на третия начин и да изтеглите една от програмите, за да блокирате нежеланото съдържание - SafeKiddo, SkyDNS, KidLogger, KinderGate. След като инсталирате програмата на устройството, следвайте инструкциите и направете списъци и категории ресурси, забранени за посещение от деца.

Съвети за родителите

Когато избирате таблетка за дете, не забравяйте да попитате дали има комплект силиконова броня в комплекта, която ще предпази оборудването от удари и падания. Ако няма такава защита, трябва да закупите случая отделно.

Не забравяйте да проверите оборудването или да помолите специалист да го направи - таблетът трябва да работи правилно, батерията не трябва да е много гореща, екранът не трябва да има “счупени” пиксели.

Проверете списъка с инсталирани и предварително инсталирани програми. Премахнете тези, които не са необходими. И не забравяйте да ограничите времето на играта, защото децата на възраст 5-6 години и дори по-възрастните не знаят как да контролират времето си, когато са страстни за интересна игра.

Повече информация за детския таблет ще научите от следващото видео.

Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. При първите симптоми на заболяването се консултирайте с лекар.

бременност

развитие

здраве