Какво да дам на момиче за 5 години?

Съдържанието

Едно момиче, което е на 5 години, е много по-зряло, отколкото си мислят родителите. Децата на тази възраст правят голяма крачка напред в своето развитие и често остават незабелязани от възрастните. Подаръци и празници за дъщерята на тази възраст трябва да бъдат специални и да отговарят на нейните психологически и физиологични нужди. Фактът, че даряваш момиче за 5 години, си струва да говориш по-подробно.

Кукли и играчки

На тази възраст момичетата много обичат да играят заедно, в които ролите са ясно разпределени. Най-любимата игра е класическата "дъщери-майки". Куклата е добре дошъл и необходим подарък. На 5-годишна възраст детето ще се интересува от обичайната кукла, но интерактивният „отдел“ е напълно способен да задоволи потребността на детето да прояви зараждащия се майчински инстинкт.

Най-икономичният вариант е “Shantou Gepai Bonnie”. Това е кукла, която струва около 700 рубли, но е удоволствие да я играеш. Включени са дрехи, бутилка и зърно. Куклата прави много много реалистични звуци и изисква грижа и внимание, точно като истинско бебе.

Евтините са кукли на производителя "Пролет" - Настя, Даша и др. Цената им е около 800 рубли. Те знаят как да се произнасят до 10-15 фрази, имат луксозна коса, така че момичето ще може да експериментира с прически. Производителят произвежда няколко десетки разновидности на кукли - от малки до тънки красавици.

Много реалистични интерактивни бебешки кукли се произвеждат под марката Lisa Jane. Те са меки, твърди са само дръжките и главата. Кукли пеят приспивни песни, говорят, могат да седят и лъжат. Цена - от 1200 рубли.

Анимирани момичета любими - Даша пътешественик и чехъл от Фишър Прайс. Това е музикална интерактивна кукла. Той се различава не само от звука, но и от светлинните ефекти. Разходи - от 2600 рубли.

Изборът на производители е много голям, но Барби и Бебе Родените остават много популярни от много години.

Играчките за петгодишни момичета са не само кукли, но и мебели, къщички за кукли, колички, малки кухни, където момичето може да приготви своя “отделен” обяд, както и комплекти за лечение, за организиране на истинско училище, за пътувания с кукли. ,

Подаръци за импресии

Тъй като на 5-годишна възраст, играта в отбор вече е сравнително лесна, можете да дадете на момиче приключенска игра, в която всички нейни приятели да могат да вземат участие. Вярно е, че е трудно да разчитаме на помощта на професионални аниматори, тъй като повечето компании, които се занимават с организирането на такива игри, правят приключения за деца от 10-11 години, но можете да търсите. За компания от 5+ можете да мислите за игра сами Децата ще могат да търсят бележки, предполагат загадки, да търсят скрита торта.

Импресиите за подаръци зависят от интересите на конкретно дете. В някои случаи това могат да бъдат билети за цирк или зоопарк, куклен театър или кино.

Подаръци за музикални и творчески личности

Ако едно момиче обича да пее, можете да й дадете играчка пиано, синтезатор, DJ конзола, която ще позволи на младите таланти да извличат различни звуци, да пеят и да записват получените композиции и щастливо да ги демонстрират на своите фенове - мама и татко. Интересен комплект за малък композитор е проект MC2 (цена - от 4500 рубли).

За момичета, които обичат да танцуват, можете да си купите танцикойто се свързва с телевизор или компютър. Изтривалките могат да имат по едно танцово място или 2-3 наведнъж да играят с родителите и приятелите си, да се състезават с тях, да танцуват в един отбор срещу компютърния екип.

Има танцуващи постелки, които не само дават възможност за преместване, но и преподават броене и азбука. Те включват Robot Bibo mat от производителя Fisher Price. Малкият робот ще похвали домакинята, ако изпълни задачите правилно.

Можете да дадете на момичето комплект за креативност - да създавате куклени рокли, картини от витражи, да правите свещи, да създавате магнити за хладилник, 3D приложения, гравюри. Най-интересните производители, предлагащи такива комплекти, са Docha & Mama, Pony, Каляка-Маляка, Лимпопо.

Идеи за въртене

Активни и мобилни момичета, които не могат да седят само за минута, могат да дадат нещо, което ще им помогне да насочат енергията в полезна посока - велосипед, ховерборд, ролкови кънки. Изборът на ховерборд днес е страхотен, цената е различна - от 7 000 до 20 000 рубли.

Ролките са най-популярният подарък: Amigo Sport Powerflex, Hello Kitty, Reaction Galaxy са най-известните сред много производители.

За велосипед, giroskuteru или ролки определено трябва да си купите комплект за защита, който ще включва каска, подложки за лакътя и подложки за коляното, защита на глезена, ръце.

Книги и образователни игри

Независимо дали момичето може да чете, можете да си купите и да й дадете интересна книга. Чудесна възможност е да се даде енциклопедия с 3D обемни изображения. Можете да дарите книга от серията „Моделни и нефедови” - това са сборници от задачи за подготовка за училище, оцветяване на книги, издания с логически задачи, забавни пъзели и викторини. Всяко дете ще хареса голяма книга с подаръци от приказки - например „100 любими приказки“ от поредицата „500 любими страници“.

Особено забележителни са книгите от серията Robins Universal Technique. Това са книги за изучаване на азбуката, броене, аритметика, английски и биология с „умни” пързалки, движещи се с пръсти, момичето ще може да научи нови думи, понятия, срички.

Бебето ще може бързо да се подготви за училище, ако му дадете развиващ се център "Аз играя 7 в 1". Панел с дървени букви и цифри ще помогне за овладяване на азбуката и оценката, черна дъска за рисуване с тебешир и маркер ще бъде полезна за консолидиране на придобитите знания.

Бордът може да бъде статив, ако фиксирате лист хартия върху него - с помощта на специални приспособления. Има циферблат с движещи се ръце, лабиринт и няколко логически игри. Цената на центъра е около 7000 рубли.

Един добър подарък за активни и социализирани деца на 5-годишна възраст ще бъде набор от ръкавици за правене на собствени изпълнения. Без изключение, момичетата от тази възраст ще бъдат абсолютно щастливи, ако им се даде детско развитие учебен таблет - например, “TurboKids Princess New” (добър вариант е “Даша-пътешественик”).

Дрехи и декорации

Много момичета на възраст от 5 години са големи модни жени. Поради тази причина красива рокля, сарафан, стилен костюм ще ви бъде от полза.

Най-добре е да изберете такъв подарък заедно с този, на когото е предназначен подаръкът, за да вземете предвид всички характеристики на фигурата.

Ценовият диапазон за бебешки дрехи е невероятно голям - всичко зависи от това дали искате да закупите марка с марка или просто търсите качествена и красива рокля на разумна цена.

Малката модата също ще бъде много щастлива да украси декорацията. Тя може да бъде набор от ластици и фиби, комплекти гривни и мъниста, комплекти аксесоари за плетене на плитки. Можете да дадете на момиче книга - инструкции за тъкане на бижута от мъниста, създаване на брошки, игли, гривни (и набор от подходящи материали за създаването им - мъниста, парчета плат, конец, плитка).

Оригинални опции за рожден ден

Ако искате да представите нещо оригинално, трябва да знаете точно характеристиките на характера на бебето - какво харесва, какво се страхува. Ето защо, необичайни подаръци най-често са привилегията на близки роднини и родители. Ако едно момиче се страхува от тъмнината и вярва в Бабайка, което идва през нощта, най-добрият подарък за нея ще бъде оригиналната нощна светлина, която, когато детето заспи, ще прожектира звездното небе и планети на тавана, както и ще възпроизведе тихите мелодии, звуци на природата , шума на морето, листата.

А тихо и плахо момиче, което е трудно да общуват в голям и шумни екип в детска градина, можете да дадете верен приятел - мека играчка топъл. През деня той ще бъде сладък заек или хипопотам, а през нощта той ще стопли любовницата си, помагайки й да се отпусне и да спи спокойно. За това е достатъчно майката да постави играчката в микровълновата фурна в продължение на няколко минути, а специалният термичен контур да се запази и да излъчи топлина в продължение на няколко часа. Черешките кости или семената на лавандулата, скрити вътре в играчката, ще започнат да излъчват приятен аромат при загряване.

Малката модата ще се наслади на собствената си парфюмерна фабрика, където ще може да създава собствени аромати - парфюми и сапуни. Това ще помогне да се определи «Ranok Creative» (цена - от 1600 рубли).

Интересен подарък може да бъде една интересна чаша, както и табела с изображения на любимите ви герои, уютни пижами, комплект легла с илюстрация към красива приказка.

За какво да се даде на момиче в продължение на 5 години, вижте следното видео.

Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. При първите симптоми на заболяването се консултирайте с лекар.

бременност

развитие

здраве