Магнитни дизайнери за деца от 3 години: как да изберем безопасна опция?

Съдържанието

Магнитни дизайнери за деца се считат за относителна новост на пазара. С много доверие може да се твърди, че те все още не са достигнали върха на своята популярност. Както всички други видове дизайнери, тези комплекти допринасят за развитието на маса от полезни умения при децата, които имат свои специфики. Тъй като такъв подарък е сравнително нов продукт, за много родители, правилата за избор и наличният асортимент все още остават загадка, която си струва да се разбере.

Какво е това?

Принципът на типичния детски дизайнер е познат на всички. Предполага се, че от голям брой отделни части е възможно да се събере холистичен дизайн, който ще има игра или естетическа стойност. В зависимост от вида на комплекта, методът на свързване на частите, броят им може да варира. Има ли значение дали частите са сглобени по предписания начин в един плавателен съд, предлаган от предприемача, или дизайнерът не ограничава собственика в поривите на творческата фантазия.

При магнитния конструктор ситуацията е подобна. Неговата особеност е методът на свързване на частите. Отделните елементи не осигуряват канали или перфорации за винтове и гайки. Външно, такъв комплект изглежда приблизително същият като кубчета с различни форми. В този случай събраните занаяти са по-трайни.

Има специфична връзка: всеки детайл има магнит вътре. Тази технология ви позволява да прикрепяте части един към друг във всяка позиция без ограничения. Той привлича вниманието на дете, което от 3-годишна възраст наистина се интересува от това защо частите могат да бъдат здраво свързани без видими затваряния.

Ползите

Трудно е да се намери някаква вреда, която магнитен конструктор би могъл да направи на детето поне теоретично (освен ако родителите изберат неуспешен набор). Ползите от игра с такъв подарък са очевидни.

По време на играта бебето бързо развива пространствено абстрактно въображение., Магнитният дизайнер няма слотове или други ограничения по отношение на това как точно частите трябва да бъдат прикрепени един към друг. Следователно, бебето може да изгради нещо от комплекта.

Дори пълни абстракции, активно произведени от деца от предучилищна възраст от такива комплекти, позволяват на детето да подобри въображението, което с времето ще помогне да се изгради нещо разумно и оригинално.

Магнитният дизайнер допринася за развитието на постоянството. Детето в предучилищна възраст обикновено е доста трудно да се концентрира върху едно нещо дълго време. Бебето може да се научи да “не губи ситуацията” дълго време само чрез упражнения. Този процес е по-привлекателен за него в игрална форма. Един хубав бонус към описания резултат ще бъде способността за последователно мислене, както и изработеното желание да се доведе до края.

Като всеки друг конструктор, Магнитното разнообразие помага за подобряване на координацията на движенията и развитието на фини двигателни умения. Независимото строителство винаги допринася за известно стимулиране на интереса към науките. Когато събира играчка, детето мисли как изглежда сглобяването на истинска машина.

Разбира се, за да донесе такъв процес на предучилищна възраст в детайли няма да работи. Възможно е обаче да се даде поне първоначална информация, например за най-основните детайли и тяхната цел. Детето, чиято памет все още не е запушена, със сигурност ще си спомни какво е казано.В допълнение, самият факт на магнитно привличане трябва да интересува бебето. Като правило, малките собственици на магнитни комплекти са много любопитни за въпроса защо детайлите на дизайнера се придържат заедно.

Критерии за подбор

Принципите за определяне на идеалния дизайнер са приблизително еднакви за всички разновидности на тази образователна играчка. Изборът на магнитна версия обаче има свои специфики. Няколко прости съвети ще ви помогнат да изберете комплект, за да не съжалявате да го закупите. Магнитните дизайнери са подобни един на друг главно по принципа на действие. Въпреки това, по външен вид, брой на частите и предложените модели на сглобяване, те могат да се различават.

Ако планирате да направите избор на място (пред прозореца на магазина), вероятността да се объркате нараства. Експертите препоръчват да отидете в детски магазин, след като потенциалният купувач ясно представя 1-2 варианта на комплекти, които биха го удовлетворили.

За щастие, съвременните информационни технологии ви позволяват да изследвате гамата, без да напускате дома си. През последните години на родителите все по-често се препоръчва да избират внимателно детските продукти, като се грижат не само за визуалната привлекателност на играчките, но и за тяхната безопасност за детето.

Тъй като няма да бъде възможно да се извърши сложен химически анализ, е необходимо да се съсредоточи върху сертификати за качество, които непременно да съпътстват продуктите на прилично ниво. Всеки голям магазин за деца трябва да има такъв, ако оценява собствената си репутация. На пазара закупуването на дизайнер е рисковано. Там, дори и със сертификати, вероятността от лоши условия на съхранение е сравнително висока.

Изборът на определен набор зависи от личните предпочитания на детето или неговите родители. Все пак, общоприето е, че скъпите внесени комплекти като Geomag или Magnext са с по-високо качество. Последното изявление се отнася за почти всички дизайнери от американски или европейски произход. Но това не се отнася за вносните стоки от Китай, които са много по-евтини и обикновено не блестят в качеството.

Руските стоки обикновено заемат междинно положение между китайските и западните партньори по цена и качество. Ако нямате достатъчно средства, за да купите и искате да направите подарък, можете да си купите местни или китайски продукти от марки, които изглеждат по-добре от дизайнерите от същата страна. Те включват, например, Магически магнит или Magneticus. Всеки дизайнер трябва да бъде лесен за сглобяване и разбиране.

Същевременно събраните ръчно изработени изделия трябва да имат определена сила, за да не се разпадат по време на играта с нея.

Изключете магнитите трябва да е лесно. Дори едно дете не трябва да полага значителни усилия за това. Що се отнася до връзката, обикновено е достатъчно да се разклащат по 2-3 взаимосвързани части. Ако не падне един от друг, магнитът е достатъчно надежден. Като правило, магнитни дизайнери са изработени от пластмаса, въпреки че има изключения под формата на други материали.

Малко вероятно е да се оцени естествеността и безопасността на химичния състав на пластмасовите части. Въпреки това, те дори могат да миришат. Неприятната миризма е пряка индикация за токсичен разряд от продукта или използваната боя. В същото време е необходимо да се оцени външния вид на частите. Неприемливо е те да имат механични повреди или да бъдат остри в себе си.

Магнитните дизайнери са традиционно доста скъпи. Понякога обаче голямата сума, платена за комплекта, изглежда несправедлива поради относително малкия брой части. Дизайнерът ще бъде интересен за детето само ако в него има много елементи, които ви позволяват да събирате различни занаяти. Ако тези условия не са изпълнени и дори комплектът е доста скъп, има смисъл да се обърне внимание на по-евтини варианти.

производители

Понякога е по-лесно за купувача да се довери името на производителя, което е широко известно.Затова си заслужава да разгледаме основните марки, които са търсени на вътрешния пазар.

Magformers

Американският производител е световен лидер в тази област. Марката произвежда ярки и трайни пластмасови конструктори под формата на квадрати и триъгълници, въпреки че в скъпите комплекти има и специфични фигури на герои. Комплектите са направени за момчета и момичета. Но те не са достъпни за всички: цената на стартовия комплект достига 2 хиляди рубли. По-напредналите могат да струват 10 000 рубли.

Сграда Маг

Китайският еквивалент на предишната серия, който ще струва на потребителя приблизително 2,5 пъти по-евтино.

Магически магнит

Друго китайско копие на световна марка, с ниски цени и по-ниско качество. Критикиран за доста висока крехкост на частите, предлага комплект с редуцирани елементи.

Magneticus

Руската марка предлага необичайно светещи магнитни дизайнер на ниска цена - от 500 рубли. Въпреки това, пластмасата е критикувана за това, че е много крехка и обикновено има много малко подробности в този комплект.

Geomag

Симбиоза на швейцарско качество и ниска цена. Средният комплект ще струва на родителите до 1000 рубли. Комплектите са фокусирани върху сглобяването на предимно един, но много красиви занаяти.

Сред другите производители, които също заслужават внимание, е невъзможно да не се отделят марките Kribly Boo и Bondibon. С тяхна помощ децата ще могат да овладеят първите стъпки в създаването на различни форми.

Преглед на магнитни конструктори за деца, вижте следващото видео.

Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. При първите симптоми на заболяването се консултирайте с лекар.

бременност

развитие

здраве