Сортове електронни дизайнери "Експерт"

Съдържанието

Колкото и променлив и непредсказуем да е съвременният свят, за човека все още се смята за полезен и дори почтен да бъде добре запознат с различни механизми, да може да ги поправи и дори да ги събере. В този случай, като се използват наличните инструменти, в наше време е по-лесно да се овладее комплексното програмиране, а не да се съберат дори елементарни електрически механизми - на последната тема практически не се обръща внимание. За щастие, не всеки е толкова безразличен към този проблем, следователно има специални дизайнери от марката „Connoisseur“.

Каква марка?

Вероятно всички представители на по-старото поколение, без изключение, все още си спомнят Андрей Бахметиев, домакин на предишното популярно телевизионно предаване “Crazy Pens”. Благодарение на този човек учудените зрители научиха, че от импровизирани средства и със собствените си ръце може да се събере практически всичко и е възможно много от съвременните майстори да са израснали по неговите програми.

Днес тази програма вече не присъства - по-специално, защото нейният постоянен лидер се превърна в един от съсобствениците и разработчиците на компанията „Експерт Плюс”.

Вероятно няма да е нова информация, че изучаването на каквито и да било неща, и особено доста трудни, трябва да започне в детството. След като е усвоил правилно обучението за играта, е възможно да се внуши на детето почти интуитивно разбиране на законите на физиката и по-специално на електротехниците, за да го научи да сглобява някакви механизми. Обикновено такова обучение е невъзможно без запояване, което е опасно и не е много интересно за детето, защото Бахметиев изобретил достойно решение на проблема - той започнал да произвежда специални дизайнери, които му позволявали да сглобява различни механизми, включително сложни, без запояване.

Един типичен комплект задължително включва електрически схеми, кабели, различни ключове и светодиоди, модули за радиоуправление, високоговорители и много други, всички от които могат да се свържат с помощта на plug-in метода.

Комплектът, разбира се, включва ръководството за потребителя, което помага на детето бързо да се ориентира в същността на сглобяването.

Историята на компанията е само на четири години, но вече има известен успех. Тъй като продуктите са позиционирани като предназначени за дома и училището, специализираните учебни заведения често действат като купувачи, а почти две дузини от тях дори стават постоянни клиенти. През 2017 г. компанията продаде няколко хиляди такива дизайнери, а те все още не са популярен подарък за дете, така че можем спокойно да кажем, че бъдещите перспективи на компанията са много ярки.

Защо да купувам такъв дизайнер?

Ако говорим за причините, поради които комплектите от този тип са все по-заинтересовани, Има няколко очевидни причини, които подтикват възрастните да купуват такъв подарък за дете.

 • За първи път изучаването на физика става наистина интересно! Вместо скучни абстрактни истории, едно дете може да види от първа ръка как работи този механизъм и дори да събере работен модел на това или онова електрическо устройство, което ще стане истинска причина за гордост. Очевидно при такъв набор детето не трябва да бъде принуждавано да учи конкретно - интереса на децата е гарантиран без него.
 • Основният разработчик през годините на работа по телевизията е спечелил неоспоримия авторитет на опитен човек, и той, разбира се, не е забравил за безопасност и качество. Резервните части са изработени от безопасни материали, които се отличават с висока якост и издръжливост.
 • Възможно е да се започне обучението на детето от основите на електротехниката от ранно детство Няма нищо трудно в работата с такъв комплект, Тук не се изисква запояване, тъй като всички детайли са свързани с тапи и болтове, процесът е напълно безопасен. Наръчникът е снабден с подробно и колоритно описание на целия процес, детето няма да се налага да изобретява колелото, за да може самостоятелно да сглоби нещо сложно.
 • В допълнение към актуалното развитие на уменията по електротехника, в процеса на работа с "Експерт" децата също развиват собствена грижа и точност. За цялата си простота, комплектът все още не е елементарен - трябва да седнете върху него малко, за да постигнете прилични резултати. Същият резултат обаче е толкова близък, че детето не губи мотивация в процеса на сглобяване.
 • Отбелязва се, че най-сложните видове конструктор "Експерт" могат да бъдат интересни дори и за възрастни, ако тяхната професионална дейност не е пряко свързана с монтаж на електроника. Тъй като тази дейност е еднакво интересна както за деца, така и за възрастни, родителите имат допълнителна възможност да прекарват повече време с децата си, подобрявайки микроклимата в къщата.

В допълнение, този комплект ще бъде отлична възможност за всеки баща да покаже на сина си, че баща му е наистина готин.

  Може би единственият недостатък на такъв дар може да се крие в погрешния избор на комплекта. Ако детето все още е твърде малко, за да разбере процесите, които се случват, то той едва ли се интересува от събранието. В допълнение, някои деца са толкова далеч от електрониката, че принципно не ги интересува дори и в играта.

  Първите стъпки в електрониката

  Ако бебето все още е много далеч от първите уроци по физика, но той проявява интерес към технологиите, можете веднага да се опитате да играете на неговия интерес, като му купите най-детските от всички комплекти, посветени на развитието на електрониката. Такива групи са разделени на два вида: първият представя два различни набора от 15 схеми, във втория - 34 схеми.

  Дори малки комплекти от 15 схеми вече позволяват да се сглоби напълно работещ, макар и примитивен дизайн, например фенерче или вентилатор, за провеждане на експерименти с магнит.

  След това детето няма да се превърне в гений на дизайна, но непременно ще овладее общите принципи на работа на електрическите уреди. След това можете да преминете към комплект с 34 схеми, които ще позволят на бебето да събере пълноценна радиостанция със светлинна музика, от която детето да се радва.

  Цената на малките комплекти за начинаещи започва от хиляда рубли, набор от 34 схеми може да струва на родителите повече от 2 хиляди рубли. Трябва да се отбележи, че без батерии никой от сглобените механизми няма да работи, затова си струва да се подготвим да ги купим в големи количества за ентусиазирано дете.

  Алтернативни източници на енергия

  Ако все още не искате да харчите пари за батерии, тогава имате идея да покажете на детето си как електрическите устройства могат да функционират без изход, трябва да му купите комплект, наречен „Алтернативна енергия“. По-опростената версия на този дизайнер включва 50 различни проекта, които дават на детето обща представа за това как да използват енергията на слънцето и вятъра, както и как да използват механична енергия за собствените си нужди. Цената на такъв комплект ще бъде до 4 хиляди рубли.

  Въпреки това, горният набор е само опростена версия на друг конструктор, който включва 126 схеми наведнъж. Разширената версия допълнително въвежда използването на енергия от вода и водород, като значително разширява списъка на наличните източници на електроенергия при разбирането на малкия собственик.

  Интересното е, че с цялата си "алтернативност" такъв комплект се нуждае от обикновени батерии, но те са необходими, по-специално, за дестилацията на вода, която не се влива в самия комплект, както би било в природата. С увеличаване на броя на частите и проектите, разходите за набиране на персонал също се увеличават, надхвърляйки 5 хиляди рубли.

  Комплексни комплекти

  За онези родители, които са уверени в постоянния интерес на детето си към физиката и електрониката, би трябвало да представлява интересен разширен набор от 180 схеми и сложен от 320. В много отношения те представляват няколко допълнени комплекта, описани по-горе, но има и доста нови подробности. , В същото време изобилието от проекти не бива да бъде заплашващо - такива дизайнери все още се считат за игра, а не за сериозни учебни помагала.

  Трябва да се отбележи, че в комплекта с 320 схеми се повтарят всички схеми от „пресечения” набор, следователно тяхното последователно придобиване не изглежда съвсем логично.

  По-малкият от двата комплекта ви позволява да сглобите такива необичайни механизми като летящо витло или светкавичен звънец, и дори аларми за сигурност. Възможно е да се контролират сглобените механизми по няколко различни начина, като се използват различни източници на енергия и методи за регулиране. Цената на такъв подарък е почти 3 хиляди рубли.

  Разширяването до 320 схеми се дължи на факта, че по-усъвършенстваният набор включва радио компоненти и възможността за дистанционно управление на механизмите. Бонус за такава система ще бъдат телеграфът, мегафонът, метрономът и радиоприемникът. Разходите, разбира се, ще бъдат по-високи - тя достига 4,5 хиляди рубли.

  Специални комплекти

  При някои дизайнери, разработчиците на „Ценители“ се стремяха да покажат на детето един или друг клон на електротехниката. Тези комплекти включват "Magic Voice" и "Super Meter". Цената на всеки един от тези комплекти е почти 7 хиляди рубли.

  Както подсказва името, “Voice Magic” е посветен на гласовия контрол. Създателите фокусират вниманието си върху факта, че гласовият контрол е технологията на бъдещето, която вече е доста влязла в домовете ни, затова си струва да я разберем. Съответно, всички или почти всички механизми, сглобени от този комплект, позволяват гласов контрол.

  "Super Meter" учи за работа с измервателни уреди. Е, че най-простите механизми не ги използват изобщо, но същата кола е буквално натъпкана с различни измервателни уреди, а функционалността на модела като цяло зависи от правилността на неговата инсталация. Нивото на осветление и шум, температурата и електрическото напрежение в мрежата са само малък списък от показатели, които могат да бъдат измерени с такъв набор.

  Самостоятелно изработени играчки, базирани на електроника

  Радиоуправляемият автомобил е мечтата на всяко момче, но повечето от разновидностите на такава играчка дори не знаят как половината от това, което познавачът може да управлява. Допълнителна гордост, разбира се, ще бъде фактът, че тя се сглобява сама, макар и от сглобяеми части. Ключовата характеристика на тези комплекти е липсата на многобройни схеми за сглобяване - ще бъде възможно да се събере само един модел, но кой!

  Тези комплекти на "Connoisseur" включват радиоуправляеми превозни средства с терен "Лидер" и така наречения "интелигентен автомобил". Ако “Лидерът” всъщност е обикновена радиоуправляема кола, която се различава само по възможността да включи фаровете, тогава “Smart Car” позволява дори такива усъвършенствани опции като гласов контрол и сигнализация. Интересното е, че последният комплект може да отиде дори и без външен контрол, без да се провалят, заобикаляйки препятствията по пътя, но и двете опции са едни и същи - по 7 хил. Рубли всяка.

  999 схеми

  Производителят е взел само един от неговите комплекти в категорията на средната сложност, но всъщност абсолютно цялата електротехника е показана тук в един раздел.Това е истинска суперсетка номер 1, която дори печели награди на различни международни състезания. Обикновените инструкции не са достатъчни за него, така че той веднага съдържа две книги по физика, които показват свързването на учебната програма с реалния живот, а свидетелствата показват, че децата със съответни интереси изпитват голямо удоволствие от работата с такъв набор, но също така дават на възрастните много храна за мисъл. Използвайки примера на такъв конструктор, дори може да се разгледа работата на детектор на лъжа и в състава са включени голям брой компоненти от различен тип.

  Такъв дизайнер се препоръчва за работа в училище, но това не е дори най-скъпите сред цялата гама на компанията - цената му е около 6 хиляди рубли.

  Преглед на електронните дизайнери "999 схеми", вижте следния видеоклип.

  Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. При първите симптоми на заболяването се консултирайте с лекар.

  бременност

  развитие

  здраве